Спеціалістами Білокуракинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області постійно проводяться моніторингові обстеження закладів освіти щодо виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19». Всі заклади забезпечені:
- інформування (плакати/банери) щодо встановлених обмежень і умов роботи в закладі та необхідності дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю;
- умови для проведення щоденного температурного скринінгу безконтактним методом працівникам і дітям;
- контроль за станом їх здоров’я;
- контроль за дотриманням маскового режиму персоналом;
- наявність на вході до закладу місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
- наявність дезінфекційних засобів, рідкого мила та паперових рушників у санітарних кімнатах.
В закладах розроблено алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 серед вихованців та працівників закладу.