Результати розслідування спалаху на гостру кишкову інфекцію у вихованців Кремінської обласної спеціальної школи Луганської області

До інфекційного відділення КНП «Троїцьке територіальне медичне об’єднання» госпіталізовано 3 дітей, 2 дітей проходили лікування амбулаторно за місцем проживання.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху 25 листопада 2021 р. спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області спільно зі спеціалістами ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», співробітниками слідчо-оперативної групи та криміналістичної лабораторії, керівництвом Слідчого управління ГУНП та прокуратури прийнято участь у проведенні санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

У зв’язку з появою обґрунтованої підозри 26-30 листопада 2021 здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування з метою перевірки відповідності вимогам законодавства України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів на потужності.

Під час обстеження встановлено порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

За результатами розслідування суб`єкту господарювання надано 2 приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

За порушення ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення санітарних норм складено адміністративний протокол та винесено постанову про накладання адміністративного стягнення.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з працівниками харчоблоку та відповідальними особами за організацію харчування закладу проведено бесіду щодо профілактики кишкових інфекцій.

Діти в інфекційному відділенні перебували без ускладнень та важкого перебігу захворювання. 29.11.2021 діти виписані з інфекційного відділення з діагнозом «Гострий гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості, типова форма (proteus mirabilis 106-107)». У 2 хворих дітей, які знаходились на амбулаторному лікуванні, результати бактеріологічного обстеження негативні.

Відповідно, спалах на гостру кишкову інфекцію у КЗ «Кремінська обласна спеціальна школа» виник у результаті недотримання правил особистої гігієни школярами.

Спалах на гостру кишкову інфекцію у Кремінській обласній спеціальній школі ліквідовано.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45