Оперативні новини

23.02.2022

Проблемні питання впровадження HACCP в закладах освіти

18 лютого 2022 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з представниками відділу освіти Білолуцької селищної ради, директорами, медичними працівниками, кухарями та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради.

23.02.2022

Щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради

18 лютого 2022 року фахівцями Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з керівниками, кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти Білолуцької селищної ради з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей та забезпечення безпечності та якості харчування у закладах освіти.

22.02.2022

Щодо моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» за січень 2022 року

За результатами проведення зазначеного моніторингу проаналізовано більше 4 тисяч цін по 218 торговим назвам лікарських засобів у 35 аптечних закладах за відповідною інформацією, яку надали 3 суб’єкта господарювання.

18.02.2022

Триває декларування!

Головне управління нагадує, що з 01.01.2022 до 31.03.2022 триває кампанія електронного декларування осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також осіб, які для цілей Закону України «Про запобігання корупції» прирівнюються до них.

В ході проведення вказаного заходу особлива увага приділялася питанням:

  • організації харчування дітей відповідно до сучасних стандартів, формуванню принципів здорового харчування;
  • планування меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби, дотримання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
  • забезпечення різноманітності харчування під час складання примірного чотиритижневого сезонного меню;
  • дотримання вимог ведення відповідної документації з організації харчування;
  • з метою запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування.

Керівникам закладів надані рекомендації щодо забезпечення учнів якісним, повноцінним харчуванням, а саме, здійсненням контролю за якістю продуктів, що надходять до закладу, умовами їх зберігання, контролю за санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню, контролю за якістю готової продукції.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45