Навчання спеціалістів та фахівців Луганщини

Головним управлінням  Держпродспоживслужби в Луганській області, 11 жовтня 2024 року, з метою формування та підвищення рівня професійних знань, в режимі онлайн, проведено семінар - навчання для  спеціалістів Головного управління та фахівців підпорядкованих державних установ за результатами заходів  організованих Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту споживачів, що відбулися у різних містах України і в яких прийняли участь представники Держпродспоживслужби Луганщини.

18 - 20 вересня 2024 року у м. Львів - Національний воркшоп з вибудовування зв?язків та об’єднання зусилля представників різних секторів:

  • Міністерства аграрної політики та продовольства України;
  • Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Укпаїни;
  • Міністерства охорони здоров’я.

Метою заходу - розробка ефективних стратегій зменшення ризиків для здоров’я на межі "людина-тварина-довкілля" у рамках концепції «Єдине здоров’я». Особливу увагу було зосереджено на діагностиці поточних сильних і слабких сторін у співпраці між службами охорони здоров'я тварин, навколишнього середовища і громадського здоров'я та визначення практичних наступних кроків щодо розробки спільної національної дорожньої карти для посилення співпраці та координації між секторами.

26 - 27 вересня 2024 року в м. Київ - Національний форум «Елімінація сказу: від стратегії до дій», який відбувся з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі сказом  та направлений на пошук рішень для реалізації «Національної стратегії елімінації сказу в Україні до 2030 року». Захід об'єднав представників органів влади, державних установ, міжнародних організацій (ВООЗ, ФАО, GARC), неурядових організацій та професійних асоціацій щодо розробки конкретних заходів для досягнення цілей Національної стратегії з елімінації сказу в Україні до 2030 року, зокрема на регіональному та національному рівнях.

Основна мета форуму - на основі Операційного плану Стратегії розробити регіональні операційні плани для реалізації стратегії на місцевому рівні з урахуванням регіонального контексту і потреб регіонів, та з можливістю інтеграції в загальнонаціональні заходи.

26 - 27 вересня 2024 в м. Полтава відбувся всеукраїнський семінар на тему «Відбір зразків під час заходів державного контролю», доповідачами  на заході були провідні експерти Держпродспоживслужби України. Отримана інформація дуже корисна у проведенні заходів державного контролю (інспектування) підприємств що здійснюють обіг харчової продукції та набуті навички з відбору зразків харчових продуктів край необхідні для проведення якісного контролю безпечності харчової продукції на підконтрольних об'єктах.

03 – 04 жовтня 2024 року в м. Баранівка Житомирської області на виробництві ТОВ «Organic Milk» в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) було проведено навчання державних інспекторів Держпродспоживслужби з виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Даний захід розпочав серії навчальних пілотних перевірок операторів для державних інспекторів з представників Держпродспоживслужби. Перевірки проводилися інспекторами акредитованого органу сертифікації «Органік Стандарт» відповідно до вимог затвердженого переліку питань, викладеного у наказі Мінагрополітики від 17.01.2023 № 45 «Про затвердження форми акту, складеного за результатами проведення заходів державного нагляду (контролю) стосовно дотримання операторами вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Під час отримання «Органічного продукту» не використовують отрутохімікати, синтетичні мінеральні добрива, генетично-модифіковані організми, а у тваринництві не застосовують гормони, стимулятори росту, антибіотики, тому органічні продукти  мають великий попит не тільки в державах Європейського Союзу але і в усьому світі, дане виробництво набирає великих обертів в Україні.

Після деокупації Луганської області виробництво органічної продукції  буде мати великий попит як і в аграрному секторі так і промисловому виробництві харчових продуктів.

Учасники вищенаведених заходів довели отриману інформацію, знання, навички та враженнями до спеціалістів та фахівців  ветеринарної медицини працівників структурних підрозділів Головного управління, що є важливим кроком щодо підвищенні загальної кваліфікації та рівня компетентності при проведенні заходів державного контролю (нагляду) після деокупації території Луганської області.

 

 

 

 

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45