Міжнародний день здоров’я рослин 2024 року

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє, що цього року спільнота Міжнародної конвенції із захисту рослин (МКЗР) відзначатиме Міжнародний день здоров’я рослин – 12 травня 2024 року під гаслом: «Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології». Під егідою ООН, FAO та МКЗР у всьому світі проходитимуть різноманітні акції спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин, а саме надихнути їх на конкретні дії. Країнам-членам МКЗР пропонується в рамках цього проєкту поширювати інформацію про ризики для фітосанітарної безпеки держав в цілому та здоров’я окремих рослин і якості певних груп товарів зокрема. З метою популяризації знань у сферах карантину і захисту рослин, буде забезпечено інформування громадськості щодо проведення Міжнародного дня здоров’я рослин шляхом розміщення відповідної інформації на офіційних вебпорталах, а також забезпечено організацію відповідних заходів, присвячених Міжнародному дню здоров’я рослин (семінари, круглі столи, наради, презентації, виступи в місцевих ЗМІ тощо).

Під час проведення відповідних заходів буде притягнуто увагу на ризики переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів при міжнародних подорожах та заохочення громадськості до відповідального поводження з імпортними рослинами та рослинними продуктами. Крім цього, проінформовано про нові небезпечні шкідливі організми, що нещодавно були виявлені в Україні (наприклад ясеневу смарагдову златку та жовто-бурого мармурового клопа), їх небезпеку та зовнішні ознаки. Також буде наголошено на ролі та завданнях Держпродспоживслужби, її територіальних органів та установ, що їй підпорядковані, у захисті території України від занесення та поширення регульованих шкідливих організмів рослин, збереженні експортного потенціалу країни та її біорізноманіття.

За посиланням можна ознайомитись із рекомендаціями секретаріату МКЗР щодо організації заходів відзначення Міжнародного дня здоров’я рослин.

А також посилання на інформаційні матеріали (постери, віртуальні фони, промо відео тощо) для організації відповідних заходів.

 

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45