Кальян у приміщенні шкодить працівникам кафе, барів і ресторанів

Робочий день офіціантів чи барменів у середньому триває 10–12 годин. Увесь цей час працівники кафе, барів і ресторанів, переважно молодь, змушені перебувати в приміщенні, заповненому шкідливим кальянним димом, за солодкуватим запахом якого ховаються хром, свинець, миш’як, формальдегіди, монооксид вуглецю, аміак та інші шкідливі речовини.

Тривале пасивне куріння може спричинити отруєння чадним газом, а надалі астму, ішемічну хворобу серця, інсульт і навіть рак легень, стравоходу та шлунка.

Проведення позапланових перевірок закладів ресторанного господарства захистить здоров’я і працівників, і відвідувачів від шкідливого впливу кальянного диму.

У разі, якщо порушують ваші права на бездимне повітря, Ви можете скласти скаргу до Держпродспоживслужби на заклад, адміністрація якого створює умови для куріння або іншим чином порушує норми «бездимного» законодавства.

Довідково. З 11 липня 2022 року в Україні набрали чинності норми антитютюнового Закону 1978-ІХ які передбачають заборону куріння тютюнових виробів для нагрівання у визначених законом місцях нарівні із сигаретами, кальянами та е-сигаретами (куріння яких заборонено з 2012 року). Також норми Закону забороняють курилки у приміщеннях підприємств усіх форм власності та надають повноваження органам місцевого самоврядування встановлювати додаткові вільні від куріння місця.

 

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45