Як вибрати безпечні новорічні прикраси

Напередодні новорічних та різдвяних свят більшість людей прикрашають свої оселі. До вибору святкових прикрас слід поставитись відповідально. Неякісні вироби можуть містити шкідливі речовини, наприклад, свинець, формальдегід, нікель, які можуть спровокувати отруєння. Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області підготувало поради, як вибрати безпечні новорічні прикраси.

Перш ніж перейти до купівлі ялинкових прикрас необхідно звернути увагу на якість та безпечність товару. Купуйте якісні вироби, у яких зазначено назву виробника, склад, а також є документи, що засвідчують якість та безпеку (посвідчення якості, гігієнічні висновки). Визначити візуально безпечний перед вами товар чи ні складно навіть для фахівців. Будь який виріб повинен мати етикетку з маркуванням назви виробника, його місцезнаходження і підприємства, яке здійснює прийняття претензій від споживача.

Новорічні прикраси й іграшки не мають виділяти різкого запаху, фарба з поверхонь не повинна залишатися на руках, а блискітки не мають осипатися. Кріплення гірлянд та кульок не має бути крихким. Саме цей критерій відповідає за те, наскільки довго прослужить виріб. Купувати іграшки краще із екологічних матеріалів, хоча іграшки з екологічно чистих матеріалів коштують дорожче, але ви впевнено будете знати, що ваша дитина не отримає хімічне отруєння при контакті з ними.

Бажаємо вам вдалих покупок та безпечних свят!

У разі виникнення питань або пропозицій ви можете звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45