Про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з питання попередження епідемічних ускладнень у Лиманському ліцеї Старобільського району

Однією з основних функцій Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є організація та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням підприємствами державних санітарних норм і правил, гігієнічних вимог стосовно води, що використовується для господарсько-питного водопостачання, зокрема закладів дошкільної та загальної освіти. Відповідно до статі 20 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» власники і адміністрація навчально-виховних закладів, які організують або здійснюють навчальні та виховні процеси, зобов’язані забезпечити для цього умови, що відповідають вимогам санітарних норм, у тому числі забезпечити заклади питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам Державним санітарним правилам та нормам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Протягом серпня-вересня 2021 року у Старобільської міської ради були зареєстровані незадовільні проби питної води за показниками епідемічної безпеки з локального водопроводу.

З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, пов’язаної із споживанням питної води негарантованої якості Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області неодноразово надавались листи з обсягом заходів щодо проведення ревізії, дезінфекції та промивки споруд господарсько-питного водопостачання та доведення її якості до нормативних вимог. Так, за ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, фахівцями управління 04.10.2021 було прийнято участь у комісійному обстеженні локального водопроводу зазначеного закладу, за результатами якого було виявлено недоліки в утриманні водопровідних та каналізаційних мереж установи та відповідно надано пропозиції по їх усуненню.

За інформацією відділу освіти Старобільської міської ради проведено промивку та дезінфекцію водопровідних споруд. Однак, заходи не призвели до поліпшення якості питної води.

Керівництвом громади у листопаді-грудні 2021 року проведені роботи по встановленню системи очищення питної води для локальної свердловини Лиманського ліцею Старобільської міської ради. Після монтажу системи проведено відбір проб питної води за показниками епідемічної безпеки. Якість питної води відповідає нормативним вимогам.

Питання безпечності та якості питної води у закладах освіти Луганської області є пріоритетним та знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45