Обласний семінар «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості»

09.09.2021 року з використанням платформи zoom відбувся обласний семінар «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості для Луганської та Донецької областей».

Організували семінар фахівці швейцарсько-українського проекту SAFOSO (QFTP). Аудиторія представлена спеціалістами Держпродспоживслужби, Головних управлінь Держпродспоживслужби в Луганській та Донецькій областях, Донецької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, представники господарств з виробництва молока, пунктів закупівлі молока, молокопереробних підприємств та міжнародних організацій.

Метою заходу стало підвищення рівня обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока та потребу у безперервному моніторингу даних про результати дослідження молока для виконання оператором ринку обов’язку щодо періодичних лабораторних досліджень молока.

Крім того на семінарі представлені результати тестування програмного забезпечення «Молочний Модуль», який розроблено для збору та аналізу інформації в рамках реалізації програми періодичної перевірки молока за показниками кількості соматичних клітин та загального бактеріологічного забруднення молока, обов’язковість якої визначена статтею 40 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин».

За результатами семінару учасники отримали відповіді на поставлені питання, здобули навички роботи на IT-платформі «Молочний Модуль» та визначили пріоритетні завдання задля повноцінного впровадження програми лабораторного контролю сирого молока, що виробляється господарствами Луганської області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45