З метою якісної підготовки до нового навчального року та розв’язання проблемних питань фахівці Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели робочу нараду з керівниками та відповідальними особами за організацію харчування закладів освіти Новопсковської громади з питань підготовки та початку нового навчального року 2021/2022.
Під час проведення наради розглядалися питання про стан підготовки закладів освіти району до початку нового 2021/2022 навчального року, про стан забезпечення та організацію виконання протиепідемічних заходів у закладах освіти, приведення освітніх закладів у відповідність до вимог санітарного законодавства, заміна та придбання нового технологічного та холодильного обладнання, укомплектування медичними кадрами, забезпечення гарячою та холодною проточною водою, проведення ремонтів та проведення всіх заходів з належного утримання вказаних закладів під час організації освітнього процесу.
Спеціалістами управління були надані фахові відповіді на поставлені питання та необхідні роз’яснення щодо виконання вимог передбачених постановою КМУ № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організацію харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розробки примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до затверджених норм харчування та з урахуванням рекомендацій щодо нових стандартів здорового харчування дітей, а саме обмежень за вмістом солі, цукру та жиру та груп харчових продуктів, які повинні бути в щоденному раціоні дітей.