XIII Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» – ризики та перспективи свинарського бізнесу

8 червня 2021 року в Україні відбувся XIII Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство», в якому прийняли участь представники центрального апарату та очільники обласних управлінь Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України, в тому числі начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта ХОЛОДЕНКО.

Під час Технологічної та Ветеринарної секції конгресу учасники почули виступи вітчизняних та закордонних експертів, які ділилися знаннями та результатами новітніх досліджень у царині здоров’я свиней та кращих практик вирощування. Зокрема, у фокусі цьогорічної програми акцентувалася увага на зменшення застосування антибіотиків у вирощуванні свиней, фактори ризику поширення африканської чуми свиней та ефективний контроль типових для ферм захворювань – репродуктивно-респіраторного синдрому свиней, цирковірусу, виразкової хвороби тощо. Серед міжнародних експертів приймали участь член Американської асоціації лікарів ветеринарної медицини (Польща) Томаш Трела, лікар ветеринарної медицини, експерт у царині свинарства (Чехія) Йосеф Заїць та інші.

Вагому частку у формуванні продовольчої безпеки населення займає галузь свинарства, попит на продукцію якої у споживанні м’яса становить близько 35%. Скорочення кількості дрібних товаровиробників свинини закріплює позиції високотехнологічних підприємств, що зумовлює підвищення якості виробленої продукції та спонукає до вирішення задач імплементації міжнародних норм і стандартів виробництва свинини у вітчизняну практику з врахуванням загрозливого епізоотичного стану. Тому, питання розвитку свинарства України у сучасних умовах є актуальним та потребує глибокого вивчення.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45