З метою забезпечення безпечного харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти та реалізації Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, який затверджено розпорядженням від 05.01.2021 № 1 Голови Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області 18.02.2021 проведено zoom-конференцію з представниками територіальних громад, представниками управлінь/відділів освіти та директорами загальноосвітніх шкіл з наступних питань:
- загальні вимоги до організації харчування дітей в закладах освіти;
- основні аспекти, які висвітлені в МЕТОДИЧНИХ НАСТАНОВАХ щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти та в затверджених ГІГІЄНІЧНИХ ВИМОГАХ до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти;
- забезпечення організації та проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти;
- результати позапланових заходів державного нагляду (контролю) та аналіз виявлених порушень.
По завершенню zoom-конференції всі учасники мали можливість поставити питання доповідачам та отримали вичерпні відповіді.