Заходи з питань захисту прав споживачів на споживчих ринках м. Сєвєродонецьк

Триває робота Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з проведення позапланових обстежень агропродовольчих ринків області щодо впровадження профілактичних заходів протидії поширення короновірусної хвороби COVID-19. Так, 04 липня 2020 року, під час проведення таких обстежень у м. Сєвєродонецьку, спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено роз’яснювальну роботу з питань захисту прав споживачів, спрямовану на виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 983-р.

Під час перевірки проведено роз’яснювальну роботу з операторами ринку стосовно правил роботи на ринку, виконання ними вимог протиепідемічних заходів, доведено про зміни до урядових постанов, котрі діють під час карантинних обмежень.

Також суб’єктам господарювання та відвідувачам ринків надані роз’яснення вимог Закону України «Про захист прав споживачів» та «Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833. У ході спілкування розглянуто проблемні питання, що найчастіше виникають під час купівлі товарів промислового виробництва, та шляхи їх вирішення. Під час заходу зацікавленим особам надані друковані інформаційно-методичні матеріали щодо захисту прав споживачів.

Проведення таких заходів сприяє створенню належних умов для роботи агропромислових ринків в умовах обмежень, пов’язаних з карантинними заходами, свідомому застосуванню вимог законодавства «Про захист прав споживачів» представниками бізнесу, працівниками торгівлі, споживачами, дозволяє запобігти порушенням у сфері торгівлі та поінформувати громадськість про діяльність органів у сфері захисту споживачів.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45