За два тижні в області проведено понад 3000 моніторингів дотримання карантину

Також на пресбрифінгу йшлося про проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог адаптивного карантину.

Спікером з цього питання стала начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Вона зазначила, що з 15 червня фахівцями служби спільно зі співробітниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування здійснено 3304 моніторинги з обов’язковим використанням відеофіксації, зокрема, закладів громадського харчування – 637, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 1186, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 1106, перукарень – 62 та інші.

Ця робота проводиться на виконання рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 червня задля посилення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства та організації протиепідемічних заходів у перукарнях та салонах краси, дошкільних закладах, на об’єктах громадського харчування, торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами під час роботи ринків.

За результатами моніторингів виявлені порушення протиепідемічних вимог у 17 закладах та складено 8 протоколів Національною поліцією.

Також за цей період Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області проведено 69 позапланових заходів державного нагляду (контролю) на 24 агропродовольчих ринках та 39 – дошкільних закладах області.

Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України від 27 квітня Службою з 1 травня проведено 355 перевірок на 24 ринках області із залученням понад 60 працівників.

Взагалі за період з 12 березня здійснено 6584 комісійні.

На території Луганської області відновили свою роботу 123 заклади дошкільної освіти, які відвідують 3813 дітей. З 25 травня здійснено 75 комісійних перевірок та 28 позапланових заходів щодо дотримання там протиепідемічних заходів.

З 25 червня розпочалось зовнішнє незалежне оцінювання. Стосовно дотримання санітарних вимог у 28 пунктах, де проводиться тестування, Ріта Холоденко сказала, що напередодні кожної сесії відбуваються контролюючі перевірки на наявність у повному обсязі дезінфікуючих засобів і правильного розміщення столів та іншого учбового обладнання.

«Звертаюся до усіх, суб’єктів господарювання та громадян, з проханням, не дивлячись на послаблення карантинних обмежень, дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог з метою збереження свого здоров’я та життя, убезпечення оточуючих. Обов’язково у містах масового скупчення людей необхідно одягати маску, якомога частіше мити руки з милом, у разі його відсутності використовувати санітайзери та дотримуватися соціальної дистанції. Ситуація із захворюваністю в області контрольована. Тож, маємо не допустити розвитку подій, як в деяких інших регіонах країни», – наголосила Ріта Холоденко.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45