В Міловському районі, на базі харчоблоку Опорного навчального закладу «Міловська гімназія Міловської районної ради Луганської області», спеціалісти Марківського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, на виконання п. 12 Регіонального плану заходів щодо створення умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки в Луганській області, провели мастер-клас з керівниками закладів освіти Міловського району.
В режимі безпосереднього «живого» спілкування та на прикладах, були продемонстровані тактика та дії кожного працівника харчоблоку під час виробничого процесу. Детально розглянуті важливі питання щодо належного планування виробничих та підсобних приміщень з метою запобігання виникнення «перехресного» забруднення.
Також розглянуті всі вимоги програми – передумови системи НАССР під час роботи харчоблоку, де охоплені всі процеси починаючи з вимог до стану приміщень, обладнання, комунікацій, а саме: вентиляції, водопроводів, електро- та газопостачання, освітлення, безпечності води та предметів (матеріалів), що контактують з харчовими продуктами до контролю за маркування харчових продуктів.
Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.