Урядова програма «Доступні ліки»

З квітня 2017 року діє Урядова програма «Доступні ліки». За вдяки цій програмі громадяни мають змогу отримувати необхідні лікарські засоби від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми по ціні, яку повністю або частково відшкодовує держава. У програмі беруть участь лише монопрепарати (які містять лише одну діючу речовину).

Як отримати безкоштовні ліки?

  1. Зверніться до лікаря та отримайте правильно виписаний рецепт.
  2. Завітайте до аптеки з позначкою «Доступні ліки».
  3. Отримайте ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом.

Держава компенсує вартість найдешевшого лікарського засобу, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки». Тобто такий препарат пацієнт матиме змогу отримати безоплатно.

Дорожчий препарат, ціна на який не перевищує граничну референтну, пацієнт може отримати, доплативши різницю між мінімальною ціною та роздрібною ціною обраного препарату.

Ліки, ціна на які перевищує референтну ціну в 5 сусідніх країнах, не підпадають під програму відшкодування. Також наявність препарату у програмі залежить від рішення про його участь від виробника – він має подати заявку для включення свого препарату до реєстру.

Перелік аптек по Луганській області та по всій Україні, які відпускають лікарські засоби за електронними рецептами за Урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45