Проведено семінар-нараду з фахівцями відділу освіти Новоайдарської селищної об’єднаної територіальної громади, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти, представниками суб’єктів господарювання, що задіяні в організації харчування дітей, відповідальних осіб – постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей з порядком денним:
- Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
- Вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 № 2205.
- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України 03.12.2020 № 2532.
- Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
- Обговорення зазначених питань та обмін досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування дітей, веденням супровідної документації тощо.
Новоайдарським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведена роз’яснювальна та інформаційна робота щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в закладах загальної середньої та дошкільної освіти Щастинського району.