Ні фальсифікату в дитячих закладах Луганщини!

Так, протягом 2020 року під час позапланових заходів на виконання доручення Прем’єр-міністра України в загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладах Луганської області відібрано 20 зразків масла солодковершкового.

Результати досліджень в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи на вміст жирів немолочного походження показали вміст жирів немолочного походження в 13 відібраних зразках. Таке «масло» не відповідає вимогам законодавства України в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, оскільки відноситься до категорії молоковмісних продуктів та заборонено відповідними інструкціями з організації харчування дітей до використання в загальноосвітніх закладах.

За вищевказаними фактами Головним управлінням Держпродспоживслужби вжито вичерпні заходи в межах компетенції щодо встановлення шляхів надходження такої продукції та недопущення її подальшого обігу. В ході заходів вилучено з обігу 1200 кг фальсифікованого «масла солодковершкового», яке знищено у визначений Законом спосіб.

Порівняно з 2020 роком в 2021 році ситуація щодо обігу фальсифікату в загальноосвітніх закладах значно покращилася. Так з 20 відібраних зразках масла солодковершкового, вміст жирів рослинного походження виявлено лише в 1 зразку, відібраному в одному із закладів смт. Новоайдару. Для встановлення постачальника масла матеріали направлені до правоохоронних органів.

З боку Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, в тому числі в рамках виконання Регіонального Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з керівниками загальноосвітніх закладів щодо посилення вхідного контролю під час приймання продукції, в тому числі від виробників та постачальників, які відповідають вимогам харчового законодавства України.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45