Щодо посилення контролю за дотриманням обмежень, визначених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки по Щастинському району

В зв’язку із встановленням 30 жовтня 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки для населення Луганської області фахівці Новоайдарського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у складі мобільної робочої групи забезпечують щоденний (без вихідних) моніторинг шляхом проведення раптових перевірок додержання суб’єктами господарювання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

08.11.2021 року здійснено моніторингову перевірку 13 суб’єктів господарювання – це заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадське харчування, перукарні, аптеки та заклади дошкільної освіти. Проводилась роз’яснювальна робота із підприємцями та громадянами щодо необхідності дотримання карантинних заходів, а саме про обов’язок правильно носити засоби індивідуального захисту в громадських місцях та транспорті, дотримуватися дистанції в 1,5 метри. Підприємцям закладів, які підпадають під обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки доводилось, що вони повинні здійснювати господарську діяльність лише при наявності у всього персоналу та відвідувачів закладів «зелених» Covid-сертифікатів, або негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Проте, якщо суб’єкти господарювання та громадяни будуть ігнорувати зазначені обмеження, складатимуться протоколи на правопорушників. Моніторингові відвідування триватимуть протягом всього періоду карантину.

В чергове наголошуємо: перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації. Тож, вакцинуйтесь і заохочуйте щеплення серед колег, родичів та друзів.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45