30.06.2020 року на виконання розділу І протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 червня 2020 року № 10 під головуванням Прем’єр-міністра України, голови Державної комісії Д. ШМИГАЛЯ відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» фахівцями Сватівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в присутності директорів закладів дошкільної освіти та представників Сватівської міської ради проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) у комунальному закладі дошкільної освіти № 1 «Малятко» Сватівської міської ради за адресою вул. В. Просіна, 21, м. Сватове, Луганська область та у комунальному закладі дошкільної освіти № 6 «Сватівський центр розвитку дитини» Сватівської міської ради за адресою вул. В. Просіна, 21/1, м. Сватове, Луганська область із використанням засобу відеофіксації.
За результатами перевірок складено акти санітарно-епідеміологічного обстеження об'єктів, де зазначено, що умови організації протиепідемічних заходів у вищезазначених закладах дошкільної освіти на період карантину відповідають вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19».
В закладах обмежено кількість дітей в групах до 10 осіб, забезпечено: інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі; наявність адаптивних графіків ранкового прийому та прогулянок дітей по групах на території закладу; умови для проведення температурного скринінгу працівникам та дітям; контроль за дотриманням маскового режиму; наявність на вході до закладу місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками; наявність дезінфекційних засобів, рідкого мила та паперових рушників у санітарних кімнатах; умови для обмеження занять та ігор, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми і персоналом та що потребують використання значної кількості додаткового інвентарю, тощо.