Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

З метою виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин та на підставі Рішення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації ініційовано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кремінській районній державній адміністрації. 31.10.2019 року ухвалено розпочати проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Кремінського району.

Починаючи з 05.11.2019 року планується на територіях мисливських угідь Кремінського району розпочати проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу робочими групами в складі спеціалістів ветеринарної медицини, представників Державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» за участю мисливців району.

Стратегією проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин є обробка мисливських угідь шляхом розкладання принад з вакциною та здійсненням контролю за ефективністю імунізації тварин.

Приманка безпечна, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу. Прохання до жителів: при виявленні приманки не брати їх руками і не переносити їх з місця на місце, тим більше додому. Особливо застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею, а тим більше не пробувати, не розламувати

Держпродспоживслужба наголошує, що ліквідація сказу навіть на значних територіях нашої держави – цілком реальна справа за умови проведення комплексних заходів та наполегливої праці фахівців ветеринарної медицини, лісового та мисливського господарств, місцевого самоврядування, житлово-комунальних служб та громадських організацій.

Інформація щодо початку проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу доведена до керівників закладів освіти та охорони здоров’я, відділу Національної поліції , голів сільських та селищних рад, а також надана Кремінській міській раді та Кремінській районній державній адміністрації для розміщення на офіційних сайтах.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45