Захист прав споживачів в умовах воєнного стану в Україні

Одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області є розвиток превентивних інструментів захисту прав споживачів. 27.02.2024 начальник відділу контролю за рекламою та антитютюнового законодавства управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами Тетяна Куликова провела зустріч з представниками Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області  м. Київ «Луганщина моя», який опікується Кремінською міською військовою адміністрацією, на тему «Захист прав споживачів в умовах воєнного стану в Україні».

Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження зокрема щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.

Тетяна Куликова розповіла про захист прав споживачів в період запровадженого воєнного стану, забезпечення рівноваги прав та інтересів суб’єктів споживчої політики, а також про дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів, видача розрахункових документів, забезпечення безготівкової форми розрахунку, правила обміну товару.

Озвучені питання викликали жвавий інтерес представників Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області м. Київ. Для ясності та наочності всім присутнім на зустрічі роздано буклети та інші матеріали інформаційного характеру.

На зустрічі проведено бесіду з метою обговорення актуальних питань щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення з наданням інформаційного матеріалу.

 

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45