18 лютого 2022 року фахівцями Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з керівниками, кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти Білолуцької селищної ради з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей та забезпечення безпечності та якості харчування у закладах освіти.
В ході проведення вказаного заходу особлива увага приділялася питанням:
- організації харчування дітей відповідно до сучасних стандартів, формуванню принципів здорового харчування;
- планування меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби, дотримання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- забезпечення різноманітності харчування під час складання примірного чотиритижневого сезонного меню;
- дотримання вимог ведення відповідної документації з організації харчування;
- з метою запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування.
Керівникам закладів надані рекомендації щодо забезпечення учнів якісним, повноцінним харчуванням, а саме, здійсненням контролю за якістю продуктів, що надходять до закладу, умовами їх зберігання, контролю за санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню, контролю за якістю готової продукції.