Спеціалістами Старобільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області було ініційовано проведення семінару з представниками Шульгинської сільської ради, медичними працівниками, кухарями та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах загальної середньої освіти Шульгинської громади. Темою заходу було забезпечення організації харчування в навчальних закладах відповідно до нових нормативних документів.
Представниками Держпродспоживслужби було роз’яснено освітянам порядок організації харчування у закладах освіти, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305. Зокрема, обговорювались особливості контролю за організацією харчування, обов’язки відповідальної особи та медичного працівника, проведення бракеражу харчових продуктів, що надійшли від постачальника харчових продуктів, та готових страв, виготовлених закладом освіти, правила відбору добових проб, планування меню на сезон з урахуванням кратності харчування та інші актуальні питання.
Також були обговорені проблемні питання щодо розробки та впровадження НАССР в освітніх закладах, а саме гігієнічні вимоги до організації роботи харчоблоку, до утримання приміщень, кулінарної обробки харчових продуктів, проведення бракеражу та видачі готових страв, правила миття посуду, вимоги до особистої гігієни працівників та інше.
По завершенню семінару фахівці Держпродспоживслужби відповіли на численні запитання присутніх.