В Старобільській громаді проведено семінар з представниками закладів загальної середньої освіти

Спеціалістами Старобільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за результатами вибіркових раптових перевірок харчоблоків закладів освіти ініційовано проведення семінару з представниками відділу освіти Старобільської міської ради, медичними працівниками та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах загальної середньої освіти Старобільської громади. Темою заходу було забезпечення організації харчування в навчальних закладах відповідно до нових нормативних документів.

Представниками Держпродспоживслужби було роз’яснено освітянам вимоги до складання примірних чотиритижневих меню в аспекті їх відповідності положенням постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305, якою затверджено Норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, обговорювались особливості контролю за організацією харчування, обов’язки відповідальної особи та медичного працівника, проведення бракеражу харчових продуктів, що надійшли від постачальника харчових продуктів, та готових страв, виготовлених закладом освіти, правила відбору добових проб, планування меню на сезон з урахуванням кратності харчування та інші актуальні питання.

Також спеціалісти Держпродспоживслужби звернули увагу освітян на необхідності дотримання протиепідемічних заходів в закладах освіти в період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 № 10.

По завершенню семінару фахівці Держпродспоживслужби відповіли на численні запитання присутніх.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45