За ініціативою Рубіжанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Селявіною А.Б. із представниками відділу освіти Рубіжанської міської ради проведено семінар-навчання на тему: «Небезпечні фактори HACCP: стандарти харчової безпеки у закладах громадського харчування», Постанова КМУ № 305 від 24.03.2021 р. «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Захід орієнтований на керівників закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти. На семінарі до уваги присутніх було представлено основні завдання і принципи, на яких базується система HACCP та визначено загальні переваги від впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у закладах громадського харчування. Розглядались питання по складанню примірного чотирьохтижневого сезонного меню у закладах загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладах.
Окрім того, на семінарі йшлося про належний рівень організації харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи HACCP у дошкільних та загальноосвітніх закладах Рубіжанської територіальної громади.