Безпечність та якість молока – першочергове завдання виробника!

27 серпня 2021 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, відбулась нарада з операторами ринку харчових продуктів, які провадять діяльність з виробництва та переробки молока, зокрема керівниками пунктів заготівлі молока та молокопереробних підприємств регіону.

Нарада пройшла у формі конструктивного діалогу, спрямованого на досягнення взаєморозуміння та посилення комунікації між зацікавленими сторонами.

До аудиторії доведено зміни в законодавстві щодо виробництва та обігу молока і молочних продуктів, які відбуваються сьогодні в Україні в рамках гармонізації до законодавства ЄС, та анонсовано впровадження Плану заходів з контролю сирого молока, затвердженого Держпродспоживслужбою на виконання статті 40 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин».

Також операторам ринку було наголошено про необхідність забезпечення захисту життя і здоров’я працівників та запровадження заходів із запобігання поширення COVID-19 на робочих місцях.

Так, суб’єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність зобов’язані:

  • проводити щоденний інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів;
  • допускати до роботи працівників за умови наявності в них вдягнених ЗІЗ, зокрема респіратора чи захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно, одноразових рукавичок;
  • забезпечити проведення щоденної термометрії всіх працівників, із внесенням відповідних результатів до оформлених на кожного працівника листків термометрії;
  • забезпечити всіх працівників ЗІЗ із розрахунку одна захисна маска на 3 години роботи;
  • одноразові рукавички необхідно змінювати після кожної дії (виробничого процесу), що не пов’язані між собою;
  • мати запас ЗІЗ на робочому місці працівника на одну робочу зміну;
  • організувати централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами;
  • провести навчання для працівників, як вдягати, використовувати, знімати та утилізувати ЗІЗ;
  • встановити контроль за дотриманням цих вимог.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45