Щодо санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування у закладах освіти в Новоайдарському районі

Проведено семінар-наради з фахівцями відділу освіти, культури, молоді та спорту Щастинської міської військово-цивільної адміністрації, фахівцями відділу освіти Новоайдарської селищної об’єднаної територіальної громади, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти, представниками суб’єктів господарювання, що задіяні в організації харчування дітей, відповідальних осіб – постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей з порядком денним:

  1. Пріоритетні напрямки під час реалізації Регіонального плану заходів щодо створення умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, затвердженого розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації 05 січня 2021 року за № 1. Забезпечення державного контролю за дотриманням операторами ринку харчових продуктів, що задіяні в організації харчування дітей у закладах освіти вимог харчового та санітарного законодавства.
  2. Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
  3. Вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 № 2205.
  4. Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України 03.12.2020 № 2532.
  5. Щодо порядку ліцензування медичних кабінетів в умовах закладів освіти.
  6. Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
  7. Забезпечення проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації, укладення договорів на проведення лабораторних випробувань з уповноваженою лабораторією.
  8. Обговорення зазначених питань та обмін досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування дітей, веденням супровідної документації тощо.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45