Проведено семінар-наради з фахівцями відділу освіти, культури, молоді та спорту Щастинської міської військово-цивільної адміністрації, фахівцями відділу освіти Новоайдарської селищної об’єднаної територіальної громади, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти, представниками суб’єктів господарювання, що задіяні в організації харчування дітей, відповідальних осіб – постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей з порядком денним:
- Пріоритетні напрямки під час реалізації Регіонального плану заходів щодо створення умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, затвердженого розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації 05 січня 2021 року за № 1. Забезпечення державного контролю за дотриманням операторами ринку харчових продуктів, що задіяні в організації харчування дітей у закладах освіти вимог харчового та санітарного законодавства.
- Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
- Вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 № 2205.
- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України 03.12.2020 № 2532.
- Щодо порядку ліцензування медичних кабінетів в умовах закладів освіти.
- Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
- Забезпечення проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації, укладення договорів на проведення лабораторних випробувань з уповноваженою лабораторією.
- Обговорення зазначених питань та обмін досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування дітей, веденням супровідної документації тощо.