В смт Марківка та в смт Мілове проведено семінар-тренінг на тему «Губчастоподібна енцефалопатія великої рогатої худоби. Визначення статусу України»

На виконання п. 1 Протоколу № 4 Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та з метою практичного впровадження «Програми визначення статусу України, як країни з контрольованим ризиком щодо губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби» спеціалісти Марківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області протягом липня 2021 р. провели семінари-тренінги на базі Марківської районної державної лікарні ветеринарної медицини в смт Марківка та в смт Мілове.

Під час заходу, окремим питанням була розглянута історія виникнення та поширення пріонних інфекцій, а також патогенез, клінічні прояви та патологоанатомічні зміни. Практично відпрацьований метод відбору патологічного матеріалу (стовбурової частини мозку через потиличний отвір) з подальшим оформленням супровідних документів для лабораторного дослідження.

Спеціалісти територіального органу Держпродспоживслужби в Луганській області розкрили мету «Програми визначення статусу України, як країни з контрольованим ризиком щодо губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби» та детально розглянули вимоги «Інструкції щодо діагностики, профілактики та боротьби з губчатоподібною енцефалопатією великої рогатої худоби».

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45