Управління

Оперативні новини

17.09.2021

Щодо контролю за дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти району

Станично-Луганське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з метою створення безпечних умов для здобувачів освіти у новому 2021-2022 навчальному році в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) продовжує проводити моніторингові обстеження закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

16.09.2021

Значення води в житті людини та критерії оцінки її якості

Вода – є одним з найважливіших елементів зовнішнього середовища. Вона має велике значення для задоволення фізіологічних, санітарно-гігієнічних та господарських потреб людини.

16.09.2021

Проведено семінар-тренінг щодо профілактики губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби на території Щастинського району

08.09.2021 року на базі Новоайдарської районної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено семінар-тренінг щодо практичного втілення на території Щастинського району «Програми визначення статусу України, як країни з контрольованим ризиком щодо губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби» (далі – Програма).

14.09.2021

Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій

Кишкові інфекції – це група інфекцій, що викликає захворювання травного тракту з такими клінічними проявами, як підвищення температури тіла, пронос, блювання.

Проведено семінар-нараду на тему «Алгоритм дій Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації»

21 липня 2021 року начальником управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено семінар-нараду з фахівцями територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Луганській області на тему «Алгоритм дій Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь».

В ході проведення семінару-наради було зазначено, що згідно аналізу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів епідемічної ситуації щодо спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь за I півріччя 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається динаміки росту спалахів ГКІ та харчових отруєнь, також розподіл спалахів за місцем виникнення вказує на значне збільшення питомої ваги спалахів, які зареєстровані в організованих дитячих колективах та відповідно збільшення кількості постраждалих дітей.

Учасниками заходу розглянуто низку питань діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області при випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації, а саме алгоритм дій згідно доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 601-10.1/6 від 28.02.2019 та забезпечення скоординованої взаємодії між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області та Державною установою «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» згідно «Регламенту взаємодії територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та державними установами Міністерства охорони здоров’я України» від 08.12.2017.

У ході семінару-наради учасники розглянули актуальні питання щодо:

  • порядку проведення заходу державного нагляду (контролю) та відбору зразків під час перевірки з метою проведення лабораторних досліджень;
  • проведення санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та групових харчових отруєнь, спрямованих на виявлення причин та умов, що можуть призвести до виникнення і поширення інфекційних захворювань.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45