Проведено семінар-нараду на тему «Алгоритм дій Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації»

21 липня 2021 року начальником управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено семінар-нараду з фахівцями територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Луганській області на тему «Алгоритм дій Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь».

В ході проведення семінару-наради було зазначено, що згідно аналізу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів епідемічної ситуації щодо спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь за I півріччя 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається динаміки росту спалахів ГКІ та харчових отруєнь, також розподіл спалахів за місцем виникнення вказує на значне збільшення питомої ваги спалахів, які зареєстровані в організованих дитячих колективах та відповідно збільшення кількості постраждалих дітей.

Учасниками заходу розглянуто низку питань діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області при випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації, а саме алгоритм дій згідно доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 601-10.1/6 від 28.02.2019 та забезпечення скоординованої взаємодії між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області та Державною установою «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» згідно «Регламенту взаємодії територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та державними установами Міністерства охорони здоров’я України» від 08.12.2017.

У ході семінару-наради учасники розглянули актуальні питання щодо:

  • порядку проведення заходу державного нагляду (контролю) та відбору зразків під час перевірки з метою проведення лабораторних досліджень;
  • проведення санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та групових харчових отруєнь, спрямованих на виявлення причин та умов, що можуть призвести до виникнення і поширення інфекційних захворювань.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45