Організація безпечного відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області відповідно до покладених завдань і функцій в межах повноважень здійснює державний нагляд (контроль) за закладами оздоровлення та відпочинку дітей та вживає заходів щодо вирішення питань, пов’язаних із оздоровленням та відпочинком дітей влітку 2021 року.

На території Луганської області працюють 64 табори відпочинку з денним перебуванням та 1 позаміський заклад оздоровлення.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з початку оздоровчої кампанії здійснено 64 комісійних обстеження таборів відпочинку на базі шкіл та позашкільних закладів та за заявою суб’єкта господарювання здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) дитячого заміського табору «Перлина» Новопсковського району, щодо готовності до роботи влітку 2021 року.

За результатами здійснених перевірок порушень санітарних норм та правил не встановлено, керівникам закладів надано 37 пропозицій щодо дотримання вимог у сфері санітарного законодавства.

У ході здійснення перевірок було відібрано та досліджено 24 проби питної води на мікробіологічні показники та 24 проби на санітарно хімічні показники, відхилень не виявлено.

З метою посилення контролю за виконанням протиепідемічних обмежень Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області постійно проводяться моніторингові перевірки щодо дотримання вимог встановлених «Протиепідемічними заходами у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 08 червня 2021 року № 5.

Спеціалістами управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства напередодні проведення оздоровчої кампанії розглянуто та погоджено 65 примірних двотижневих меню. При перевірці асортиментів харчових продуктів в закладах оздоровлення та відпочинку, фактів наявності не рекомендованих продуктів для дитячого харчування не встановлено.

З метою запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, отруєнь дикорослими рослинами та профілактики захворювань коронавірусної інфекції фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно проводиться роз’яснювальна робота серед дітей та працівників закладів оздоровлення та відпочинку. Так, з дітьми та працівниками закладів проведено 244 бесіди, проведено 65 лекцій, підготовлено 2 публікації в ЗМІ.

Питання організації безпечного та здорового середовища у закладах оздоровлення та відпочинку, а саме організації харчування, питного режиму, додержання вимог санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів знаходяться на постійному контролі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45