У рамках проекту з удосконалення системи харчування учнів, з метою виконання Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого Кабінетом Міністрів України від 5 серпня 2020 р. № 1008-р, за підтримки Луганського регіонального офісу програми U-LEAD з Європою, з використанням платформи Microsoft Teams Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області 17.05.2020 проведено нараду з представниками територіальних громад, представниками управлінь/відділів освіти та директорами загальноосвітніх шкіл області стосовно стану виконання Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки.
Під час наради було обговорено низку нагальних питань:
- аналіз виконання Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки;
- вимоги та використання нормативно-правових актів, які регламентують організацію харчування дітей у закладах освіти;
- механізм погодження переліку постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини до закладів освіти;
- виявлені під час заходів державного контролю порушення стосовно постачальників харчових продуктів для закладів загальної середньої освіти.
Під час наради жваво обговорювались проблемні питання, що виникають в ході виконання Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки та шляхи їх вирішення.
Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом із територіальними громадами співпрацюють щодо поліпшення організації харчування в закладах середньої освіти області.


