Проведення нарад з недопущення отруєння бджіл

Бджоли відіграють важливу роль в сільському господарстві як запилювачі квіткових рослин. Однак останнім часом частішають випадки загибелі цих комах від використання засобів захисту рослин. Отруєння бджіл спостерігається у весняно-літній період при масових обробках сільськогосподарських посівів.

За ініціативою Сватівського управління (смт. Троїцьке) Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області із залученням представників органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, що займаються бджільництвом та вирощування сільськогосподарських культур 04 березня 2021 року було проведено наради в Арапівському та Покровському старостинських округів Троїцької територіальної громади Сватівського району Луганської області з питання недопущення отруєння бджіл.

Між учасниками наради відбулась дискусія, щодо необхідності співпраці органів місцевого самоврядування, керівників аграрних формувань та бджолярів з метою уникнення випадків захворювання та масового отруєння бджіл.

У процесі дискусій виникало багато питань, на які спеціалісти Сватівського управління та фітосанітарної безпеки надали відповіді.

Такі наради будуть проводитися найближчим часом у кожному старостинському окрузі.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45