Проведено нараду з питань захисту споживачів у Старобільській райдержадміністрації

З метою посилення співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з місцевими органами державної виконавчої влади 09 лютого 2021 року відбулася зустріч спеціалістів управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з представниками Старобільської районної державної адміністрації. До участі у нараді долучився в. о. голови Старобільської РДА Віталій Кононов. На заході обговорено напрямки роботи державних органів, за якими має бути, за думкою співрозмовників, налагоджено дієву співпрацю та шляхи її вдосконалення для підвищення захищеності громадян.

Одним з пріоритетних завдань органів влади, що реалізують державну політику захисту прав споживачів, є налагодження ефективної практичної допомоги населенню у сфері захисту прав споживачів, забезпечення прозорості зворотного зв’язку між споживачами та всіма органами виконавчої влади щодо звернень і скарг споживачів. Під час зустрічі було підкреслено, що консолідація спільних зусиль для вирішення проблемних питань у сфері захисту споживачів призведе до підвищення відповідальності суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та надання послуг, та тим самим, до удосконалення якості обслуговування населення.

В ході плідного спілкування йшлося й про необхідність дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про безпечність товарів та послуг, які споживає населення, та якість яких суттєво впливає на здоров’я громадян і рівень життя в цілому. Також обговорені проблемні питання, що виникають у споживачів під час купівлі товарів в інтернет-магазинах. Зважаючи на актуальність питання, привернуто особливу увагу використанню державної мови у сферах суспільного життя, пов’язаних з обслуговуванням споживачів.

В. о. голови Старобільської РДА Віталій Кононов розповів про пріоритетні напрямки роботи, у тому числі щодо захисту законних прав споживачів Старобільського району.

Учасники наради висловили надію на ефективну співпрацю у сфері захисту прав споживачів, у тому числі проведення нарад, семінарів для суб’єктів господарювання та громадських організацій району з використанням сучасних комунікаційних методів зв’язку.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45