Спеціалісти Марківського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області на виконання пункту 1 Розпорядження голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 05.01.2021 № 1 «Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки», з урахуванням вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 25 вересня 2020 року № 2205, наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та від 01.12.2020 № 2489 «Про внесення змін до Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», а також від 03.12.2020 року № 2532 «Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» провели семінар-нараду з керівниками закладів освіти Марківської громади.
Основне питання наради – це необхідність забезпечення дітей громади повноцінним та збалансованим харчуванням з дотриманням відповідних вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 25.09.2020 р. № 2205.
На семінарі детально обговорені питання щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у навчальних закладах та дотримання в роботі гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
Нарада-семінар пройшла у жвавому обговоренні зазначених питань.