На виконання пункту 1 Розпорядження голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 05.01.2021 № 1 «Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки» з урахуванням вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 25 вересня 2020 року № 2205, Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», від 01.12.2020 № 2489 «Про внесення змін до Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти» та від 03.12.2020 року № 2532 «Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» Сватівським міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено семінар-нараду з керівниками відділу освіти та освітніх закладів Сватівської міської ради.
Були розглянуті питання щодо державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення із здійснення контролю (нагляду) за дотриманням вимог чинного санітарного законодавства України у загальноосвітніх навчальних закладах з метою забезпечення стабільної санітарної та епідемічної ситуації і недопущення епідеміологічних ускладнень стосовно інфекційних хвороб і харчових отруєнь, щодо дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 25 вересня 2020 року № 2205, щодо заходів по виконанню вимог закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у навчальних закладах та впровадження в роботу гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
Було обговорено низку нагальних питань щодо забезпечення організації безпечного, якісного та повноцінного харчування та організації медичного обслуговування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.