У рамках проекту дружини Президента України Олени Зеленської з удосконалення системи шкільного харчування, з метою опрацювання доручення Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 № 37580/0/1-19 з питань безпечного харчування в загальноосвітніх закладах на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 16.12.2020 року відбулася спільна нарада Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко та директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка, стосовно внесення змін до «Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки».
Під час наради обговорено та визначено основні пріоритети та напрямки роботи щодо організації безпечного та якісного шкільного харчування Луганської області, а саме:
- оновлення «Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки» з урахуванням стану впровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок по кожному освітньому закладу;
- дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25 вересня 2020 року № 2205.
Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом із Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації співпрацюють щодо поліпшення організації харчування в закладах середньої освіти.