Робота Держпродспоживслужби Луганщини з контролю у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, біологічної і генетичної безпеки за 9 місяців 2020 року

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області підвело підсумки роботи у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, біологічної і генетичної безпеки у відкритих системах агропромислового комплексу за 9 місяців 2020 року.

Станом на 30 вересня поточного року фахівцями Головного управління проведено роз’яснювальну роботу та надано консультативну підтримку 706 суб’єктам господарювання агропромислового комплексу та приватним підприємцям – реалізаторам продукції насінництва та розсадництва.

Протягом звітного періоду головними спеціалістами – державними інспекторами у сфері насінництва та розсадництва здійснено 19 позапланових заходів державного нагляду (контролю), з них:

  • у сфері насінництва – 15;
  • у сфері охорони прав на сорти рослин – 2;
  • у сфері біологічної і генетичної безпеки – 2.

Під час проведення перевірок виписано 3 «Вказівки», щодо усунення порушень порядку та умов ведення насінництва.

У ході проведення заходів державного контролю посадовими особами Служби було відібрано та направлено до акредитованих лабораторій Луганської області 11 контрольних проб насіння сільськогосподарських культур.

Відповідно до протоколів випробування та висновків державних інспекторів, контрольні зразки від партій насіння сільськогосподарських культур за посівними якостями відповідають вимогам Державних стандартів України у сфері насінництва.

Станом на сьогодні Держпродспоживслужба Луганщини продовжує роботу спрямовану на протидію правопорушенням законодавства України у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, біологічної і генетичної безпеки в агропромисловому комплексі.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45