Спеціалістом Рубіжанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за проханням завідувачів ЗДО ініційовано проведення семінару з представниками відділу освіти Кремінської міської ради, завідувачами, медичними працівниками та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти Кремінської міської ради. Темою заходу було забезпечення організації харчування в дошкільних закладах відповідно до нових нормативних документів.
Представником Держпродспоживслужби було роз’яснено освітянам вимоги до складання примірних чотиритижневих меню в аспекті їх відповідності положенням Наказу Міністерство охорони здоров’я України від 05.11.2021 року № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305, якою затверджено Норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, обговорювалися особливості контролю за організацією харчування, планування меню на сезон з урахуванням кратності харчування, використання меню в повному обсязі так і частково, пропрацювавши його з урахуванням смакових переваг та технологічних можливостей конкретних закладів, і що затверджений перелік страв також можна використовувати як бази для чотиритижневого меню в іншу пору року з урахуванням сезонних продуктів. Але якщо будуть вноситися такі зміни, меню потрібно буде узгодити у територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог порядку організації харчування у навчальних закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
По завершенню семінару фахівець Держпродспоживслужби відповіла на численні запитання присутніх.