Контроль протиепідемічних заходів на території Білокуракинського району

Керуючись Законом України від 24.02.1994 № 4004-ХІІ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), на виконання Протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.10.2021 № 41, фахівцями Держпродспоживслужби у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, спільно зі співробітниками відділення № 1 (смт. Білокуракине) Сватівського РВП ГУНП в Луганській області 10.11.2021 року проведено раптові моніторингові перевірки 13 об’єктів щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину, зокрема перевірено: закладів дошкільної освіти – 1, закладів загальної середньої освіти – 1, закладів громадського харчування – 1, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 7, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 2, перукарень – 1. Порушень не виявлено.

При перевірках проводилась роз’яснювальна робота із підприємцями та громадянами щодо необхідності дотримання карантинних заходів, а саме про обов’язок правильно носити засоби індивідуального захисту в громадських місцях, дотримуватися дистанції в 1,5 метри.

Підприємцям закладів, які підпадають під обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки доводилось, що вони повинні здійснювати господарську діяльність лише при наявності у всього персоналу та відвідувачів закладів «зелених» Covid-сертифікатів, або негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби. Проте, якщо суб’єкти господарювання та громадяни будуть ігнорувати зазначені обмеження, складатимуться протоколи на правопорушників.

За результатами моніторингу, з початку року складено 29 протоколів про адміністративні правопорушення за не дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, а саме: 2 – заклади громадського харчування, 22 – об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 4 – об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, 1 – перукарня, на загальну суму 2958-00 грн.

Білокуракинським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області роз’яснено суб’єктам господарювання щодо протиепідемічних заходів на період дії карантину та надані для ознайомлення роз’яснюючі листівки щодо карантинних обмежень.

Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Білокуракинського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області продовжується.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45