- здійснено 90 позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів у закладах освіти, у т. ч. 66 закладів загальної середньої освіти та 24 дошкільних заклади освіти. За результатами проведення позапланових заходів видано 4 приписи дошкільним закладам освіти та 16 приписів закладам загальної середньої освіти щодо усунення виявлених порушень із зазначенням термінів виконання;
- здійснено 91 позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо постачальників харчових продуктів. За результатами перевірок видано 14 приписів щодо усунення виявлених порушень із зазначенням термінів виконання та винесено 1 протокол про порушення вимог харчового законодавства;
- 301 освітніх закладів впровадили постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP);
- укладено 88 договорів між харчоблоками освітніх закладів та акредитованими лабораторіями Держпродспоживслужби на проведення лабораторних досліджень за показниками безпечності;
- проведено 1150 лабораторних досліджень харчових продуктів від операторів ринку, які надають послуги з харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів;
- організовано та проведено 382 нарад-навчання з представниками освітніх закладів з питань впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP);
- висвітлено 16 статей у пресі, та на офіційному веб-сайті, розповсюджено 1927 інформаційних матеріали та надано 4 інтерв’ю на телебаченні.
- Перегляди: 243