Здійснено контроль за станом охоплення вакцинацією працівників закладів загальної середньої освіти м. Сєвєродонецька

Пунктами 151 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (зі змінами)» визначено обмеження щодо:

  • відвідування здобувачами освіти закладів освіти в яких менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Також робота закладів освіти в умовах карантину, можлива при дотриманні «Протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 № 10.

Відповідно до пункту 1 розділу II протоколу від 21.09.2021 № 35 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби разом з органами Національної поліції доручено вжити заходів щодо стану охоплення вакцинацією працівників закладів освіти.

Так, 28.09.2021 фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представниками органів Національної поліції було здійснено контроль за станом охоплення вакцинацією працівників закладів загальної середньої освіти м. Сєвєродонецька.

При здійснені контролю було встановлено, що з 21 закладу загальної середньої освіти м. Сєвєродонецька, 2 заклади було переведено на дистанційну форму навчання, у зв’язку з тим, що працівників цих закладів було вакциновано менш як 80 відсотків.

В ході проведення заходів було надано відповіді на всі питання, які виникли у освітян щодо організації навчального процесу в умовах карантину гострої респіраторної хвороби COVID-19. Робота в даному напрямку проводиться та перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45