15 квітня 2020 року на виконання Доручення начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області щодо проведення моніторингових обходів операторів ринку, які здійснюють виробництво хлібобулочних виробів на підконтрольній території, фахівцями Станично-Луганського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, з метою запобігання занесенню та розповсюдженню гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом COVID-19, були проведені моніторингові обстеження виробників хлібобулочних виробів, а саме: ТОВ «УКР-ВЕРЕСК» смт. Петропавлівка та ТОВ «АГРО-ПЛЮС 1» с. Тепле. На сьогодні хліб є основним щоденним продуктом харчування, тому дотримання технологій і виробництво хліба відмінної якості має велике значення для здоров’я людини та її безпечного харчування. Якість хлібобулочних виробів регламентується нормативно-технічною документацією на ці вироби. Показники якості закладені у відповідні стандарти або технічні умови і мають беззастережно виконуватись.
В ході моніторингових обстежень виробникам хлібобулочних виробів спеціалістами Станично-Луганського районного управління надані рекомендації щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Данні підприємства на час дії карантину перейшли на фасування всіх видів продукції в індивідуальний пакувальний матеріал. Особлива увага приділялась на забезпеченність та використання персоналу засобів індивідуального захисту, створення умов для миття та обробки рук антисептиком, проведення санітарної обробки приміщень цехів та автотранспортних засобів дезінфікуючими засобами. Також зазначено, що під час Великодніх свят при виробництві кулічів заборонено проведення обряду освячення в приміщеннях виробничих цехів.