Оперативні новини

20.08.2018

На території Марківського району проведений моніторинг закладів швидкого харчування

Спеціалісти територіального органу Держпродспоживслужби в Марківському районі спільно зі співробітниками Марківського ВП ГУНП в Луганській області провели спільний захід щодо моніторингу закладів громадського харчування на території Марківського району, які здійснюють обіг їжі швидкого приготування.

20.08.2018

Моніторинг закладів швидкого харчування в Новопсковському районі

16.08.2018 року спеціалістами Новопсковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представником Новопсковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області було здійснено спільні моніторингові перевірки закладів громадського харчування

17.08.2018

Проведено нараду з фахівцями Старобільського району

13 серпня 2018 року при Старобільському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області керуючись листом № 01-09/309 від 08.08.2018 було проведено навчання з державними ветеринарними інспекторами та офіційними ветеринарними лікарями з питань дотримання чинного законодавства

17.08.2018

Моніторинг закладів швидкого харчування

Старобільським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області продовжують здійснюватись заходи з моніторингу закладів швидкого харчування та об’єктів торгівлі харчовою продукцією з метою профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та ботулізму.

Держпродспоживслужба Луганщини вживає заходи щодо підготовки якісного насіннєвого матеріалу під урожай 2018 року

Сільськогосподарські підприємства області продовжують підготовку насіння ярових культур під урожай 2018 року.

З метою підготовки якісного насіннєвого матеріалу, як власного виробництва так і придбаного, спеціалістами Відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області розпочато роботу з надання консультацій щодо перевірки посівних якостей насіння в лабораторіях, яким надано право на проведення робіт з визначення посівних якостей насіння.

Протягом січня місяця поточного року спеціалістами Відділу надано рекомендацій 30 суб’єктам господарювання в агропромисловому комплексі та 3 реалізаторам насіння овочевих культур з питань визначення посівних якостей насіння відповідно до вимог нормативно-правових актів України у сфері насінництва.

Під час надання консультативної допомоги фахівцями Відділу у сфері насінництва та розсадництва здійснено моніторинг, щодо підготовки насіннєвого матеріалу суб’єктами господарювання в аграрному секторі.

У ході моніторингу встановлено, що станом на 5 лютого 2018 року сільгоспвиробники області підготовили під урожай 2018 року 2266 тонн насіння ярих зернових, зернобобових та круп’яних культур.

Крім того, для проведення комплексу весняно-польових робіт агроформуваннями Луганщини підготовлено та придбано насіння:

  • Кукурудзи – 45 тонн;
  • Соняшника – 147 тонн;
  • Льону – 5 тонн;
  • Кормових трав – 24 тонни;
  • Овочевих культур – 1 тонна.