15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів

15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів, який є днем солідарності споживачів та споживчих організацій в усьому світі. Цей день є знаменним днем для всіх громадян, оскільки проблематика захисту прав споживачів супроводжує кожну людину через все її життя від дитинства до глибокої старості.

Для світової та європейської спільноти захист прав споживачів є важливим показником рівня демократичності держави. Сьогодні, як ніколи, важливо спільно спрямовувати зусилля на процес реформування та євроінтеграції у сфері захисту прав споживачів.

Україна першою була визнана рівноправним членом Міжнародної організації по стандартизації. Україна стала однією із небагатьох держав де існує така розвинута законодавча база у сфері захисту прав споживачів, а також створений спеціальний уповноважений орган - Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка, незважаючи на збройну агресію РФ проти суверенітету і територіальної цілісності України, продовжує захищати спільні інтереси, забезпечувати реалізацію державної політики у галузі державного нагляду за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, захисту прав споживачів реклами, державного контролю за безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, метрологічного нагляду, ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності.

Сфера діяльності захисту прав споживачів є універсальною і має загальнонаціональне значення.

Отже, завданням споживчої політики держави і громадського захисту прав споживачів є створення такого правового середовища, в якому встановлений розумний баланс між правами споживача і інтересами виробника (продавця, виконавця).

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області вітає всіх з Всесвітнім днем захисту прав споживачів! Бажаємо безпечних та якісних товарів, а послуг – якісних та в повній мірі!

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45