14.02.2019, за ініціативою Сєвєродонецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області відбувся семінар-нарада за участю голів тендерних комітетів м. Сєвєродонецька, які висувають вимоги до операторів ринку харчових продуктів, що мають намір брати участь у тендерних закупівлях з метою постачання харчових продуктів до дитячих навчальних, лікувально-профілактичних закладів та закладів оздоровлення/відпочинку Луганської області.
На нараді розглянуті питання основних підходів до формування тендерної документації з урахуванням законодавчих актів України.
Присутнім доведено Порядок організації харчування дітей у дитячих навчальних, оздоровчих закладах та механізм погодження постачальників харчових продуктів та продовольчої сировини з територіальним органом Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Особливу увагу приділено вимогам законодавства України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів до учасників публічних закупівель, у тому числі договірних закупівель.
В ході наради голови тендерних комітетів взяли участь в обговоренні поставлених на порядок денний питань, обмінялись досвідом.