За оперативним повідомленням ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію серед учнів відокремленого підрозділу Старобільський технікум Луганського аграрного університету (с. Веселе, Старобільський район, Луганська область).

Станом на 15.09.2017 року із ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) за медичною допомогою звернулось 36 особи, які госпіталізовано до інфекційних відділень медичних закладів Луганської області (за місцем проживання). Стан хворих середньої важкості.

Спеціалістами управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Старобільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини розпочато епідеміологічне розслідування та обстеження об’єктів спалаху гострої кишкової інфекції.

У ході епідрозслідування встановлено, що 08.09.2017 р. на водогоні Старобільського технікуму виник порив (протягом двох діб у мережі була відсутня вода). У технікумі їдальня для студентів відсутня, тому харчуються студенти самостійно (домашня їжа або готують у гуртожитках технікуму). Зі слів хворих встановлено, що переважна більшість постраждалих вживала воду з водопровідної мережні без попереднього кип’ятіння, що і могло стати ймовірною причиною виникнення захворювання.

Фахівцями Старобільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини було відібрано 29 зразків води з різних точок водогону Старобільського технікуму, в т.ч. із свердловини та із дошкільного навчального закладу «Золотий півник», який також підключено до цієї мережі водопостачання та направлено на дослідження до Лисичанської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Проведені заходи:

  • проведено засідання районної комісії ТЕБ і НС, протокольним рішенням якого доручено районним службам у межах повноважень провести відповідні заходи з недопущення розповсюдження інфекції, встановлення джерела збудника інфекції, причин спалаху та ліквідації вогнища інфекції;
  • керівництву Старобільського технікуму та дошкільного навчального закладу «Золотий півник» направлений припис про заборону використання води з водогону для пиття та приготування їжі;
  • надано пропозиції щодо першочергових заходів із недопущення розповсюдження інфекції.

Епідрозслідування триває. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45