24.10.2018 на базі Лисичанської міської ради Лисичанським міським управлінням Головного управління Держпродспожислужби в Луганській області була проведена нарада з операторами ринку харчових продуктів діяльність яких пов’язана з виробництвом харчових продукті та наданням послуг харчування в шкільних та дошкільних закладах освіти, лікувальних закладах, закладах громадського харчування (кафе, бари тощо).
В заході взяли участь перший заступник Лисичанського міського голови Андрій Шальнєв, начальник Лисичанського міського управління Головного управління Держпродспожислужби в Луганській області Геннадій Шпень, директор ДП «Луганськстандартметрологія» Михайло Дубасов, лікар бактеріолог Лисичанської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Світлана Васильєва, оператори ринку харчових продуктів діяльність яких пов’язана з виробництвом харчових продуктів та наданням послуг харчування в шкільних та дошкільних закладах освіти, лікувальних закладах, закладах громадського харчування.
Основною метою впровадження системи HACCP є забезпечення безпеки харчової продукції на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Метою заходу було надання консультацій щодо вимог чинного законодавства України в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів операторам ринку харчових продуктів під час здійснення діяльності з надання послуг громадського харчування. Акцентовано увагу операторів ринку на їх правах, обов’язках та відповідальності за порушення вимог законодавства. Окрема увага приділена особливостям впровадження закладами громадського харчування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках HACCP.