01 грудня 2017 року в актовій залі засідань Луганської обласної військово-цивільної адміністрації за ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області відбувся семінар-нарада на тему: «Дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості операторами ринку, які здійснюють постачання харчових продуктів до дошкільних та навчальних дитячих закладів, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального захисту».
Семінар-нарада проведена за участю суб’єктів господарювання, які здійснюють постачання харчових продуктів до дитячих навчальних закладів, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального захисту, представників відповідальних за розпорядження бюджетних коштів що проводять тендерні закупівлі харчових продуктів та керівників територіальних органів Держпродспоживслужби Луганської області.
Присутні були ознайомленні з вимогами дотримання законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості та санітарного нагляду, в наступних частинах:
- було висвітлено епідеміологічну ситуацію за поточний період 2017 року в Україні та Луганській області, інфекційні захворювання які передаються через харчові продукти, їх профілактика;
- порядок організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах відповідно до наказу від 17.04.2006 № 298/227 та порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах відповідно до наказу від 01.06.2005 № 242/329;
- наголошено на обов’язках операторів ринку та загальних гігієнічних вимогах щодо поводження з харчовими продуктами згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- зазначено про запровадження та застосування операторами ринку програм-передумов системи НАССР відповідно до наказу Мін АПК від 01.10.2012 № 590, з метою підтримання гігієни всьому харчовому ланцюгу;
- в завершення було акцентовано увагу на організації та порядку державного контролю операторів ринку, які провадять діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів. Відповідальність операторів ринку з виробництва та обігу харчових продуктів за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
Після закінчення програми семінару-наради відбулися дискусії, під час яких всі присутні мали змогу задати доповідачам і спільно обговорити найбільш актуальні питання.