Продаж продовольчих товарів, готових до вживання, а також тих, що швидко псуються, інших продовольчих товарів (у тому числі овочів і фруктів) за межами торговельного приміщення (виїзна, виносна торгівля) у не відведених для цього місцях або «стихійна» торгівля продуктами харчування – це загроза епідемічного добробуту населення, дане питання є актуальним в кожному районі Луганської області.

З 2015 року по вулиці Дружби Народів в смт. Мілове Луганської області, а саме в межах проїзної частини вулиці, безпосередньо на кордоні з Російською Федерацією (смт. Чортково) були постійні випадки «стихійної» торгівлі продуктами харчування.

Управління Держпродспоживслужби в Міловському районі звернулося до Голови Міловської селищної ради з приводу вирішення проблемного питання щодо майже системної «стихійної» торгівлі продуктами харчування в смт. Мілове.

Виконкомом Міловської селищної ради за участю Міловської районної державної адміністрації було прийняте рішення щодо виділенні окремого місця для здійснення ярмаркової торгівлі, яке б відповідало ветеринарно-санітарним правилам, санітарно-гігієнічним нормам із створенням відповідної робочої групи для здійснення контролю за провадженням ярмаркової торгівлі і проведення роз’яснювально-профілактичних бесід щодо запобігання виникнення інфекційних та інвазійних захворювань серед населення.

До відповідної групи увійшли ветеринарні спеціалісти Управління Держпродспоживслужби в Міловському районі, представники виконкому Міловської селищної ради та співробітники ВО Національної поліції в Міловському районі.

Завдяки спільним діям служб та органів влади Міловського району було припинено продаж продовольчих товарів, готових до вживання, а також тих, що швидко псуються, інших продовольчих товарів (у тому числі овочів і фруктів) за межами торговельного приміщення (виїзна, виносна торгівля) у не відведених для цього місцях по вулиці Дружби Народів в смт. Мілове Луганської області.

На ярмарковій площі було виділено спеціальні місця (у тому числі павільйони) для реалізації надлишків сільськогосподарської продукції рослинного походження, сільськогосподарських тварин та реалізації м’яса, м’ясних виробів, молока і молочної продукції.

Ярмаркова торгівля проводиться під постійним контролем спеціаліста ветеринарно-санітарної експертизи Міловської районної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Найефективніший спосіб боротьби зі «стихійною» торгівлею продуктами харчування – це створення комфортних умов, як для суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж продовольчих товарів так і для споживачів.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45